İstanbul Esenyurt Üniversitesi Ulaştırma Hizmetleri Bölümü eğitim dili Türkçe olan sivil havacılık kabin hizmetleri programı ve sivil hava ulaştırma işletmeciliği programından oluşan bir bölümdür. Çağdaş eğitim anlayışı, güncel müfredatı, öğrenci merkezli eğitim anlayışı ve havacılık sektöründe deneyimli güçlü eğitim kadrosu ile öğrencilerimizi havacılık sektörüne hazırlamaktayız.

Bölümümüz; Havacılık sektörünün emniyetli ve güvenli bir şekilde devam ettirilmesi için ihtiyaç duyulan iletişim becerisi yüksek, terminolojiye, havacılık emniyeti ve havacılık güvenliği konularına hakim, ekip çalışmasına yatkın bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

Bölümümüzde genel ingilizce derslerinin yanı sıra mesleki ingilizce dersleri ile de öğrencilerimize yabancı dil konusunda destek olmaktayız. Bölüm çatısı altında bulunan sivil havacılık kabin hizmetleri programı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Türkiye’deki sayılı programlardan biridir. Öğrencilerimiz, gerekli başarıyı sağlamaları halinde mezuniyet aşamasında üniversite diplomasının yanı sıra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı Kabin Memuru Temel Eğitim Sertifikasına da sahip olabilmektelerdir.

Mezunlarımız dikey geçiş sınavı ile kariyerlerine Üniversitemizde bulunan Havacılık Yönetimi veya İşletme bölümlerinden devam edebilmektelerdir. Ayrıca Lojistik Yönetimi, Seyahat işletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği bölümleri de dikey geçiş ile geçebilecekleri bölümler arasında yer almaktadır.

Öğr. Gör. Seda KORKMAZ

Bölüm Başkanı