tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Ders İçeriği

 

1. YARIYIL

Kod

Ders Adı

T

U

K

AKTS

2075G1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

2

0

2

2

Bu derste Atatürk'ün eserleri incelenmek suretiyle Cumhuriyetin temel nitelikleri, elde edilen kazanımları anlatılarak Atatürk ilkelerinin değerini kavratmaktır. Ayrıca Türk devriminin tamamlanması evresinde yaşanan siyasi gelişmeleri ve yeni devletin kuruluş sürecinin öğretilmesi amaçlanır.

2075G1002

Türk Dili I

2

0

2

2

Bu derste Türk dilinin dünya dilleri arasındaki yeri ve tarihi, gelişiminin belirlenmesi, Türk dilinin yapı özelliklerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede; Dilin tanımını, dil, duygu, düşünce bağlantısını, dilin toplumsal değeri anlatılır.

2075G1005

Yabancı Dil I

2

0

2

2

Kelime bilgisini, kelimeleri konulara göre gruplayarak genişletme, akademik ve bilimsel makale ve rapor yazma becerisini geliştirme, dinleme becerisini geliştirmeye yönelik, intensive, extensive, exposure ve task - listening çalışmalarından yararlanma ve lecture dinlerken not alma gibi stratejilerin uygulanması, akademik ve mesleki metinlerin literal, inferential, critical ve appreciative anlamayı geliştirme

1118G1009

Sivil Havacılığa Giriş

2

0

2

5

Bu derste sivil havacılığın tarihsel sürecini, sivil havacılık faaliyetlerini, havaalanı genel bilgisini, uluslararası sivil havacılık anlaşmalarını, uluslararası sivil havacılık örgütlerini, ulusal sivil havacılık kurum ve kuruluşlarını, Türkiye deki sivil  hava taşımacılığın gelişimini öğretmek  amaçlanmaktadır. Bu çerçevede öğrencilerimiz; Sivil havacılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler, Sivil havacılık sektörü ve alt işletme kolları, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ile ilgili uygulamaların evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri hakkında temel yetilere sahip hale geleceklerdir. Ders sivil havacılığın tarihsel sürecini, sivil havacılık faaliyetlerini hizmet ve ekipmanlarını, havacılık yönetimi, uluslararası sivil havacılık anlaşmalarını, uluslararası sivil havacılık örgütlerini, ulusal sivil havacılık kurum ve kuruluşlarını, Türkiye deki sivil hava taşımacılığının gelişimi konularını kapsamaktadır

1118G1002

Temel Uçak ve Uçuş Bilgisi

2

0

2

3

Bu derste uçmanın teorisi, tarihi gelişimi ve hava araçları teknik bilgisinin aktarılmasını hedeflerken; öğrencilerin havayolu firmalarının filolarının oluşumunda uçakların önemini ve uçuş operasyonlarını olumsuz etkileyen hava koşullarının nedenlerinin anlaşılması amaçlanmaktadır. Uçakların tarihsel gelişimi, atmosfer ve yapısı, uçağa etki eden kuvvetler, uçağın yapı elemanları, filo planlamada uçak ile ilgili hususlar, uçuşları olumsuz etkilen doğa olaylarına değinilir.

 

1118G1003

Havacılıkta Etkili İletişim Teknikleri

2

0

2

4

Bu derste öğrencilerin sözlü ve sözlü olmayan iletişim teknikleri ile daha etkin iletişim kurabilmesi amaçlanmaktadır. İletişim kavramı ve iletişim süreci, iletişim türleri: yazılı, sözlü, sözsüz iletişim, algılama ve algılama süreci, beden dili, zor insan ve zor insanlarla başa çıkma yöntemleri, aile kavramının anlamı ve aile yaşamında iletişim, kültür ve iletişim, çatışma türleri, zaman yönetimi ve motivasyon, havacılıkta stres yönetimi, havacılıkta etkin iletişim kurma becerisi, havacılıkta bireylerarası iletişimde problem çözme konuları işlenir.

 

1118G1010

Havacılıkta İlk Yardım ve Uçuş Fizyolojisi

2

0

2

5

Bu derste  ilk yardımın temel ilkeleri, temel yaşam desteği ve acil durumlarda ilk yardım konularında bilgileri edinirler. Aynı zamanda öğrenciler uçuş sırasında yaşanacak kazalara bağlı ilk yardım müdahalesinde bulunabilmeyi öğrenirler. Derslerde ilk yardımın temel uygulamaları, hastanın değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalı hastada ilk yardım, yanık ve donmalarda ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, zehirli ısırık ve sokmalarda ilk yardım, göze, kulağa ve burna yabancı cisim kaçmasında ve boğulmalarda ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, hasta/yaralı taşıma teknikleri, acil olay yönetimi, uçuş fizyolojisi ve psikolojisi konuları işlenir.

 

 

2. YARIYIL

Kod

Ders Adı

T

U

K

AKTS

2075B1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

2

0

2

2

Atatürk İlkeleri ve inkılap tarihine ilişkin temel kavramlar, Islahat/İnkılap/İhtilal, Kuvvayi Milliye, Cumhuriyet/Demokrasi, İdeoloji kavramları, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ve Türk Devleti'nin kuruluş sürecindeki önemli noktalar, Türk İnkılabı öncesi Osmanlı Devletindeki gelişmeler hakkında temel yetilere sahip hale geleceklerdir.

2075B1002

Türk Dili II

2

0

2

2

Türkçenin dünya dilleri arasındaki yerini, tarihi gelişimini ve ses özellikleri, Yazılı ve sözlü anlatımın özelliklerini ve dili etkili kullanma, "İletişim" kavramını ve bu kavramın aracı olan metin oluşturma, Metni, metin yapan ölçütlerin neler olduğu ve bu ölçütleri metin oluştururken kullanma, Kompozisyon yazma kuralları, kompozisyon planı, paragraf ve temel ileti gibi unsurlar, Cümle çevirilerini ve yapılarını ve paragraf çeşitleri, paragraf uygulaması, Yazım, noktalama işaretleri öğrenirler.

1118B1011

İngilizce II

3

0

3

7

Bu derste öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri genel İngilizce ve mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri için ihtiyaç duyacakları İngilizceye temel oluşturacak başlangıç düzeyindeki becerileri kazandırmak hedeflenmektedir. A1 seviyesinde İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama, sözlü anlatım ve yazma becerileri ders içeriğinde yer almaktadır. Yeni başlayanlar için temel düzey İngilizce (zamanlar, sözcük bilgisi, cümle kuralları) anlatılmaktadır.

2075B1010

Girişimcilik ve Kariyer Planlama

2

0

2

4

Girişimcilik ve Kariyer Planlama dersi öğrencilerin iş dünyasını, farklı sektörleri ve bu sektörlerin gereksinimlerini tanımasını sağlayarak; iş dünyasına hazırlık sürecinde kariyer planlamasının önemi hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturmayı hedefler. Ders, öğrencilerin, kişisel yetkinliklerini keşfetmesini ve iş dünyasının beklentilerini doğru anlamasını sağlayarak; bilgi ve becerilerini, ilgili sektörlerin gereklilikleri ile paralellik arz edecek şekilde geliştirmelerine yardımcı olur.  Kariyer merkezi faaliyetlerinin tanınması, kendini tanıma ve bireysel kariyer planlama aşamaları, özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi, farklı kariyer alternatifleri, iletişim ve istihdam edilebilirlik gibi konuların yanı sıra kendi işini kurmak isteyen girişimci adayları bilgi sahibi olurlar.

1118B1001

Normal Emniyet Kuralları

2

0

2

3

Bu derste bir uçuşun emniyetli ve güvenli tamamlanabilmesi için sivil havacılık otoritelerinin oluşturduğu kural, yönetmelik ve prosedürler çerçevesinde oluşturulmuş kuralları öğrenmesi amaçlanır. Derslerde kabin ekibi briefingi, kabin ekibi sorumlulukları, anons sistemi, elektronik aletlerin kullanımı, steril kokpit, haberleşme, kokpit kapısı kullanımı, güvenli kokpit kapısı kullanımı, inkapasite pilot, emergency çıkışlardaki yolcu koltukları ve kullanımı, infant-bebek yolcu - çocuk yolcu - UM-refakatsiz çocuklar, hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların taşınmasında kabin ekibinin dikkat etmesi gereken konular, yolcunun havada sağlık durumunun bozulması, yolcunun yanlış uçağa binmesi veya son anda uçuştan vazgeçerek kabinden inmesi durumunda kabinde alınacak tedbirler, yolcu sayımının önemi, kapı açma / kapatma kuralları, yakıt alımı konularında temel bilgilere sahip olur.

1118B1002

Emniyet Yönetim Sistemi

2

0

2

4

Bu derste emniyet-risk-tehlike tanımları, havacılık emniyeti, emniyeti etkileyen olaylar konusunda bilgi sahibi olması amaçlanır. Öğrenciler emniyet-risk-tehlike tanımları, havacılık emniyeti, emniyeti etkileyen olaylar, emniyet fikrinin geçirdiği evrim, emniyet yönetim sistemi bileşenleri havacılık emniyetini sağlamanın önemi, risk yönetimi, emniyet yönetim sistemi yararları, emniyet yönetim sistemi görevleri, emniyet yönetimi–sekiz yapı taşı, tehlikelerin tanımı ve emniyet risk yönetimi, tehlike tanımlama yöntemleri (tepkisel-öngörülü-tahminsel), SHELL modeli, hatalar ve ihlaller, emniyet kültürü bileşenleri (bilgi kültürü-esnek kültür, adil kültür-öğrenme kültürü) konularını içerir.

1118B1003

Tehlikeli Maddeler

2

0

2

4

 

Bu derste hava yolu ile taşınması sırasında tehlike oluşturma özellikleri bulunan ve belli limitler dahilinde taşınan veya hava yolu ile taşınması tamamen yasak olan maddeler, taşıma sırasında meydana gelebilecek olay veya kazalara müdahale yöntemleri konularında bilgi olması amaçlanır. Tehlikeli Madde taşımacılığına giriş, ilgili kuruluşlar, genel kuralların incelenmesi, gönderici ve taşıyıcı sorumlulukları, taşıma limitleri, gizli tehlikeli maddeler, ekip ve yolcular için kullanılacak izinler, tehlikeli madde sınıfları, tehlikeli madde etiketleri ve işaretlemeleri, paketleme kuralları, dokümanlar, taşıma sırasında meydana gelen olaylara müdahale teknikleri içerğinden oluşur.

 

1118B1004

Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları

2

0

2

4

 

Bu derste iş dünyası ve sosyal hayatta kullanmak üzere; protokol, nezaket ve görgü kurallarını öğrenip, uygulayabilme becerisi kazandırıp yolcu memnuniyetinin artırılması yönünde bu bilgi ve becerileri kullanabilmesi amaçlanmaktadır. Derslerde, protokol kuralları, görgü ve nezaket kuralları, hitap şekilleri, selamlama ve el sıkma, sofra adabı, kişisel imaj ve pozitif algı yönetimi ve müşteri ilişkisi, zor yolcu ile baş etme konuları işlenir.

 

                       

 

 

 

3. YARIYIL

Kod

Ders Adı

T

U

K

AKTS

1118G2001

Havacılık Güvenliği

2

0

2

3

Bu ders kapsamında öğrenciler; havacılık güvenliği kavramı, havacılık güvenliği hizmetinin bileşenleri ve tehdit seviyelerini öğrenmeleri amaçlanır. Havacılık güvenliği kavramı, havacılık güvenliği hizmetinin bileşenleri, havacılık sisteminin hedef alınma nedenleri, havacılık güvenliğine yönelik tehditler (riskler) havacılık güvenliğine yönelik örnek olaylar, potansiyel tehlike arz eden kişiler ve yolcular, ava taşımacılığı faaliyetlerine yönelik uluslararası antlaşmalar, Avrupa Sivil Havacılık konferansı güvenlik düzenlemeleri, ülkemizde havacılık güvenliği ile ilgili yapılan düzenlemeler, kara tarafı, hava tarafı, güvenlik tahditli alanlar, milli sivil havacılık güvenlik programı ve ekleri havacılık güvenliği yetkili organları, havaalanı yapısal güvenlik unsurları çevre güvenliği, Havalimanı Giriş Kartı kullanımı, yolcu ve personelin aranması, hava aracının korunması, uçak altı bagajları, hava aracı güvenlik kontrolü uçuş esnasında güvenlik kriterleri, kokpit kapıları, güvenlik konsepti ekip bagajları güvenliği, kokpit güvenliği, uçakta unutulan sahipsiz eşya / şüpheli nesne, bomba ve patlayıcılar, bomba ihbarı durumunda yapılacaklar, güvenlik alarm kodları, uçak kaçırma (hijacking), genel ekip davranışı, kural dışı hareket eden yolcu, tehdit seviyeleri, fiziksel kısıtlama konuları işlenmektedir.

1118G2009

Havacılık İngilizcesi I

2

0

2

3

Bu dersin amacı hava yolu taşımacılığında kullaılan kendine özgü terminolojinin öğretilmesi amaçlanmıştır. Havacılık terminolojisi, ICAO alfabesi, havalimanı ve havacılık terimleri, uçuş, yolcu, ekip terimleri, uçak bölümleri, kabin, galley, tuvalet terimleri, ikram ve sağlık terimleri, acil durum terimleri, kısaltmalar ve mülakatlar sırasında yöneltilen sorular ışığında kişisel tanıtım konularına ait kelimeleri öğrenilir. Güncel konulara dair uluslararası yayınlar incelenir.

1118G2003

Yolcu Hizmetleri

2

0

2

3

Dersin amacı yolcu hizmetleri kapsamında bir yolculuğun başlamasından bitişine kadar yer alan süreçler konusunda bilgi sahibi olmalarıdır. Öğrencilere, yolcu hizmetleri kavramı, yolcu hakları, uçuş için gerekli olan doküman ve belgeler, özel yolcu kategorileri ve uçuşa kabul şartları, yolcu yüklerinin taşınması, uçuğa biniş işlemleri, uçağa kabul işlemleri, uçuş güvenlik ve emniyetinin korunması, yolcu hizmetleri ve iletişim, yolcu hizmetlerinde ortaya çıkan hatalardan kaçınma konularında bilgiler verilir.

1118G2004

Yerinde Uygulama I

0

2

1

2

Bu dersin amacı uygulama laboratuvarında öğrencinin derslerde öğrenmiş olduğu teorik konuları pratik etmesini sağlamaktır.  Bu derste, Kabinde İkram Yöntemleri dersinde teorik olarak anlatılan konuların pratik olarak uygulamaları uygulama laboratuvarında tatbik edilir.  İkram planlamasındaki ana faktörler ile ilgili mock-up galley ortamında düzenleme yapılması, uçakta ikram ve servis teknikleri uygulaması gerçekleştirilir.

1118G2011

İngilizce III

3

0

3

7

Bu derste öğrencilerin Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı A2 seviyesine göre belirlenen temel günlük ifadeleri anlayıp kullanabilmeleri, sözlü ve yazılı olarak kişisel bilgi alışverişinde bulunabilmeleri, kurdukları iletişim doğrultusunda fikirlerini açıklayabilmeleri, temel dil bilgisi ve cümle yapılarına hakim bir şekilde okuyup yazabilmeleri hedeflenmektedir. Bu dersin içeriği geçmiş zaman ve gelecek zamanda cümle kurabilme; bu zamanlarda ve kiplerde konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerileri; sıfatlar, zarflar, edatlar ve şart cümlelerini kapsamaktadır.

1118G2005

Kabinde İkram Yöntemleri

2

0

2

4

Dünden bugüne uçakta ikram, uçakta ikram ve önemi, ikramın yolcu üzerindeki etkisi (fizyolojik etki, psiolojik etki), ikram ile ilgili genel kurallar, galley malzemeleri, ikram planlamasındaki ana faktörler, ikram planlamasındaki ana faktörler, ikram öncesi galley hazırlıkları, ikram ürünlerinin temini, servis, servis yaparken hizmet kalitesini yükselten faktörler, günün saatine göre hazırlanan servis çeşitleri, servis yolcu niteliğine göre hazırlanan servis çeşitleri, özel yemekler, tıbbi yemekler, içecek servisi, servis prosedürleri (yerde ve uçuşta), dikkat edilmesi gereken genel kurallar, ekip yemeği konularında temel bilgilere sahip olurlar.

1118G2006

Organizasyon ve Sorumluluklar

2

0

2

4

Dersin amacı kabin ekibi olarak yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Kabin ekibinin hizmet verme ilkeleri ve temel kuralları, personelin görev ve sorumlulukları, yolcu karşılama ve yerleştirme security search ( güvenlik araması) yolcusuz (ferry)uçuşlarda görev alan kabin ekibi görev ve sorumlukları, kabin ekibi sayısı ve oluşumu, ortak dil kullanımı ve önemi, personel kuralları, görev alma zamanı, ekip bagajları ve bagaj kontrolü, gümrük ile ilgili kurallar, pas kabin ekiplerinin uçuşta uyacağı kurallar, uçuşta görevlendirilen tercümanlar, uçuş evrakları, üniforma kuralları ve görünüm, dış görünüm ve kişisel davranışlar, üniforma giyerken dikkat edilecek hususlar, kabin ekiplerinin el bagajları ve yanlarında taşımaları gerekli olan eşyalar, kabin ekibi sağlık önlemleri, ana ve geçici üs konularında temel bilgiler verilir.

1118G2007

Dünya Kültürleri ve Destinasyonları

2

0

2

4

Dünyanın çeşitli yörelerinde hakim olan kültürlere ilişkin detaylar bir havayolunun temel şebeke yapısı içindeki destinasyona ilişkin bilgiler, görevleri gereği dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunacak kabin memuru adaylarının dünyanın değişik kültürleri hakkında bilgi sahibi olmasını amaçlamaktadır. Derslerde kültür tanmı, kültür bileşenleri, kültürel farklılıkların yanısıra kıta ülkeleri ve kültürel özellikleri konusunda temel bilgiler verilir.

 

4. YARIYIL

Kod

Ders Adı

T

U

K

AKTS

1118B2001

Ekip Kaynak Yönetimi

2

0

2

3

Öğrencilere insan performans limitleri ve uçak kazalarında etkili olan Ekip Kaynak Yönetimi faktörleri hakkında bilgilenmesi amaçlanır. CRM temel ilkeleri ve insan performans limitleri, tehdit ve hata yönetimi, bilgi edinme ve kullanma, karar verme, durumsal farkındalık, kişisel farkındalık, özdeğerlendirme, stres, uyku, yorgunluk, sürpriz ve şaşkınlık, takip etme, müdahale etme, iş yükü ve takım çalışması, liderlik ve kültürel farklılıklar, etkin iletişim ve koordinasyon, dirençlilik ve teyakkuz konularında temel bilgileri alırlar ve örnek olay incelemesi ile konular tatbik edilir

1118B2009

Havacılık İngilizcesi II

2

0

2

3

Derste kabin memurluğu üzerine yazılmış uluslararası kurallara ait metinler incelenerek kuralların altında yatan yasal zorunluluklar hakkında temel bilgilere sahip olunur. Dersler EASA OPS ve IOSA Manual’den kabin ekipleri ile ilgili maddelerin incelemesi yapılır.

1118B2003

Havayolu Yönetimi

2

0

2

3

Derste öğrencilerin havayolu işletmeciliğine ilişkin temel kavramları açıklamak. İşletmenin kuruluş yerinin seçimi ve kurulması, İşletmenin bütün fonksiyonlarını ayrıntılı bir şekilde açıklayarak öğrencilerin işletmelerin birimleri ile kendi alanları konusunda ilişkilendirme gücünü sağlayabilmesi amaçlanır. Öğrenciler havayolu taşımacılığına ilişkin temel kavramları tanımlayabilecek ve havayolu işletmelerini sınıflandırabilecektir. Havayolu taşımacılığında mevcut ekonomik düzenlemeleri tanımlayabilecek; ikili havayolu taşımacılığı anlaşmalarını ve serbestleşmelerin havayolu yönetimine etkilerini, havayolu işletmelerinin maliyet yapısı, uçuş ağı yapısı, havayolu iş birlikleri, filo planlama ve tarife planlama konularında bilgi sahibi olacaktır. Ayrıca düşük maliyetli havayolu işletmeleri kavramını açıklayabilecek, genel özelliklerini sıralayabilecek ve düşük maliyetli havayolu işletmelerin havacılık sektörüne etkilerini tanımlayabileceklerdir.

1118B2004

Yerinde Uygulama II

0

2

1

2

Bu derste, Acil Durum Kuralları dersinde teorik olarak anlatılan konuların pratik olarak uygulamaları uygulama laboratuvarında tatbik edilir. 

1118B2011

İngilizce IV

3

0

3

7

Bu derste öğrencilerin Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı A2 seviyesine göre belirlenen temel günlük ifadeleri anlayıp kullanabilmeleri, sözlü ve yazılı olarak kişisel bilgi alışverişinde bulunabilmeleri, kurdukları iletişim doğrultusunda fikirlerini açıklayabilmeleri, temel dil bilgisi ve cümle yapılarına hakim bir şekilde okuyup yazabilmeleri hedeflenmektedir. Bu dersin içeriği geçmiş zaman ve gelecek zamanda cümle kurabilme; bu zamanlarda ve kiplerde konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerileri; sıfatlar, zarflar, edatlar ve şart cümlelerini kapsamaktadır.

 

1118B2005

Acil Durum Kuralları

2

0

2

4

Öğrenciler acil durumlardaki kokpit ile kabin ekibi arasındaki etkin iletişimin önemini anlaması ve acil durumu doğru yönetme kabiliyetini kazanması amaçlanır. Derslerde uçuş operasyonu öncesi kabin ve malzeme kontrolü, oksijen sistemleri, kabin basıncının boşalması, yangın çeşitleri ve kabin yangın prosedürü, yangın tipleri, yangın tiplerine göre uygulanacak prosedürler ve kullanılacak söndürücüler, sabit yangın söndürme sistemleri ve yangın söndürme işleminde kullanılan malzemeler, acil iniş ve tahliye, kabin hazırlık süreci  ve tahliyede kullanılan malzemeler, Slide/ Slide-Raft/ Slide Raft malzemeleri, survival kit içeriği, kalabalığın kontrolü ve sözlü komutlar,tahliyeyi yönetme, hareket kabiliyeti kısıtlı yolcuların tahliyesi - yardımcı yolcuların (ABP) seçimi, görevi ve bilgilendirilmesi, hayatta kalma mücadelesini etkileyen faktörler,hayatta kalma teknikleri,inkapasite pilot konuları işlenir.

1118B2006

Diksiyon ve Anons Teknikleri

2

0

2

4

Kurallara uygun, akıcı ve anlaşılır konuşma, kendini etkili bir biçimde ifade edebilme, topluluk önünde konuşurken heyecanını kontrol edebilme, ses bilim açısından tüm sesleri doğru ve güzel söyleyebilme, ses ve beden dilini etkili biçimde kullanabilme becerisini kazandırmak amaçlanmaktadır. Derslerde diksiyon ve güzel konuşma, konuşmada doğru nefes alma, diyafram nefesi ve nefes alma çalışmaları, konuşma sırasında sıkça yapılan yanlışlar, Türkçede okunuşları yazılışından farklı kelimeler ve telaffuzları, düz ünlülerin ve yuvarlak ünlülerin telaffuzları ile ilgili hece-kelime-cümle alıştırmaları, ünsüzlerin seslendirilmesinde dikkat edilmesi gereken sorunlu harfler, ses tonunun ayarlanması, uçakta yapılan anonslarda dikkat edilecek hususlar işlenir ve anons çalışmaları yapılır.

 

 

1118B2007

Ekip Planlama ve Organizasyon

2

0

2

4

Öğrenciler; SHT-FTL kuralları hakkında bilgi sahibi olurlar. Tarife planlama, ekip planlama ilişkisi, görev süresi, uçuş görev süresi, uçuş süresi, dinlenme süreleri, gecikmeler, evde veya alanda tutulan nöbetler, açık mesai kavramı, yatı uçuşları, aylık planlama ve günlük takibi konuları işlenir.