Öğrenci Görüşleri

Grafik tasarımı geçmişten günümüze insanların ihtiyacı olan görsel iletişim kurma imkanını sunmaktadır. Dijital dünyanın tüm yaşam alanlarımıza yayılmasıyla beraber görsel iletişime verilen önemde oldukça artmıştır. Günümüzde kullanıcıların dikatini kısa sürede çekebilmek karşılarına çıkan görselle iletişim kuramadıkları takdirde neredeyse imkansızdır. Bu sebeple grafik tasarımcının mesleğinde profesyonel olması önem arz etmektedir. Çünkü kullanıcılarla olumlu bir etkileşim sağlayabilmek için; tasarım konusunu yalnızca birkaç sembolü bir araya getirmekten ibaret görmemek, tasarıma bütünsel bakabilmek gereklidir. Örneğin; bir logo tasarımı yalnızca çizilmiş bir sembol anlamına gelmemeli, içerisinde markanın itibarını ve vizyonunu barındırmalıdır. Bir sembole katılan anlam, grafik tasarımcının hayal gücü ve profesyonelliğine dayanmaktadır. Grafik tasarım mesleğinin çok yönlü bir dal olması da bu mesleği edinmek isteyenler için büyük bir şanstır. Grafik tasarım bölümünden mezun olmak kariyerimiz açısından meleğimizde birçok seçenek sunmaktadır. Grafik tasarım eğitimini başarıyla tamamlamak ve bilgi birikim sahibi olmak, bu meslekte zirveye ulaşmanın en önemli adımlarındandır. Grafik tasarım mesleğinin, kreatif bakış açısını hayatlarımıza kazandıracağından ve geleceğimizi git gide daha güzel şekillendireceğinden şüphesiz eminim. Bu mesleği seçtiğim ve bu mesleğe sahip olacağım için sonsuz mutluluk duymaktayım. Bana bu yolculuğumda deneyimlerini aktaran saygı değer hocalarıma ve bu imkanı elde etmem için bana fırsat veren okuluma büyük teşekkürlerimi sunarım.

Sıla ÖZDEMİR

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Grafik Tasarımı Programı’nda verilen derslerin birkaçı ülkemizdeki hiçbir üniversitede verilmemektedir. Derslerin içeriği mesleki anlamda oldukça kapsamlı ve öğretici. Eğitimin ve derslerin uygulamaya yönelik olması ise bizleri mesleğe hazırlama açısından oldukça önemli. Programdaki akademisyenlerimiz ise bilgi ve tecrübe bakımından sektörde önemli işler yapmış insanlardan oluşuyor. Kariyerim için İstanbul Esenyurt Üniversitesini seçmiş olmaktan dolayı oldukça mutluyum. Eğitim konusundaki tereddütlerim üniversiteye başladığım zaman dilimi içerisinde ortadan kalktı. Derslerimiz olddukça doyurucu ve eğlenceli geçiyor.

Berk DOĞAN

Merhaba ben Zeynep. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Grafik Tasarımı Programı 1. sınıf öğrencisiyim. Grafik tasarımı eğitimi konusunda aklımda bazı soru işaretleri vardı fakat hocalarım sayesinde tüm soruların yanıtını buldum ve programa hiç adaptasyon sorunu yaşamadım. Kısacık sürede birçok şeyi öğrendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Kişisel yönden oldukça gelişeceğimi düşünüyorum. Derslerimiz fazlasıyla verimli ve eğlenceli geçiyor.

Zeynep GÖKÇEK

Okulumuza ulaşım oldukça kolay. Hocalarım çok fazla mesleki bilgiye sahip ve muazzam eğlenceli, kültürlü ve deneyimliler. Derslerimizde bize iş hayatında karşılaşabileceğimiz zorlukları ve sorunları anlatarak bu sorunların nasıl üstesinden gelebileceğimizi kendi deneyimleri doğrultusunda öğretiyorlar. Öğretmen öğrenci ilişkisinden çok saygı sevgi çerçevesinde bir abi kardeş gibi yaklaşmaktalar. Herhangi bir sorunumuzda her zaman bizlerle beraber oldular. En iyi şekilde eğitim almamızı sağladılar. Kütüphanemizin büyük olması, internet desteği, bilgisayar atölyelerinden faydalanabilmemiz ve ders çalışma alanlarını rahatlıkla kullanabilmemiz bizler için oldukça iyi oluyor.

Mikail Mert DURSUN