Sevgili Öğrencilerimiz;

Bilgisayar ağları ve internet kullanımının hızla artması ve artmaya devam ediyor olması, aynı zamanda tüm kurum ve kuruluşların teknolojiye ve bilgiye bağımlı olması bilişim güvenliğini yaşamsal öneme taşımıştır. Bilişim güvenliğinin bir kurumsal yönetim unsuru olması ve bilgi teknolojileri güvenliği, fiziksel güvenlik, risk yönetimi, iş sürekliliği ile yasa ve yönetmeliklere uyum gibi unsurlarla yakından ilgili olması ve böylece çalışanlara, iş ortaklarına, müşterilere ve topluma yönelik çeşitli yükümlülükleri desteklemesi nedeniyle de önceliğinin yüksek olması gerektiği oldukça açıktır.

Öğrencilerimiz temel eğitimleri sırasında ilgi alanlarına uygun olarak bilgisayar biliminin temel kuramları, siber güvelik, siber saldırı ve savunma yöntemleri, güvenlik duvarları, veritabanı güvenliği, web ve mobil platform güvenliğinin sağlanması, savunma algoritmaları, güvenli yazılım tasarlama ve geliştirme, ileri seviyede ağ güvenliğinin sağlanması, olay yönetimi, güvenlik ürünlerinin çeşitleri, etik sızma testi ve kriptografi gibi çeşitli konularda da uzmanlık kazanacaklardır. Bölümümüz, ezberden uzak bir öğretim anlayışıyla, öğrenciye uyumlu ders tasarımları ile birlikte, öğrencilerin derslere üst düzeyde katılımının sağlandığı aktif öğretim yöntemini esas almaktadır.

Aynı zamanda nitelikli, tecrübeli, güçlü kadrosu ile eğitim-öğretim sürecine devam etmektedir. Alanındaki teknolojik gelişmelere ayak uyduran, değişimin bir parçası hatta öncüsü olmak için çalışan, analitik çözümleme yetenekleri güçlü, bağımsız çalışabilen, aynı zamanda takım çalışmasına uyum sağlayabilen, mesleki etik değerleri benimsemiş teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz ve bütün paydaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyoruz.