tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Bölüm Başkanı Mesajı

İçinde yaşadığımız çağı yönlendiren bir bilimdir, iletişim. Hızla gelişen iletişim teknolojilerinin, yaşamı değişim ve dönüşüm yönünde etkilediği günümüz dünyasında, kitle iletişim araçları ve içeriklerinin önemi artmaktadır. Profesyonel medya kullanıcısı olarak; iletişimi kavramak, medyayı anlamak ve çözümlemek; yenilikçi bir bakış açısıyla, yaratıcı medya içerikleri üretmek bugüne, geleceğin vizyonu ile bakmak demektir.

Radyo ve Televizyon Programcılığı Programı bu vizyon üzerine; geleneksel ve dijital medya üretimlerine olanak veren, radyo- televizyon uygulama stüdyosu, prodüksiyon ve post- prodüksiyon alt yapısıyla öğrencilere mesleki bir donanım kazandırmaktadır. Program, iletişim ve medya teorilerini uygulama alanlarına taşıyarak; mesleki sorumluluğunun bilincinde, araştıran, sorgulayan, üreten, sektöre kalite ve yenilik getirecek medya profesyonellerini yetiştirmeyi amaçlar.

Dr. Öğretim  Üyesi Cansu Özdenak

Bölüm Başkanı