Sevgili öğrencilerimiz ve öğrenci adaylarımız,

Türkiye’de 2020-2021 yılında uçak trafiğinde %38,5, hava kargo taşımacılığında %34,9, yolcu trafiğinde ise %57,4’lük artış ile COVİD-19 sonrası hızla toparlanma sürecine giren Sivil Havacılık sektörüne alanında uzman personelin yetiştirilmesi üzere kurulan İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sivil hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı, sektöre yönelik oluşturulan müfredatı ve alanında uzman eğitmenleri ile öğrencilerini geleceğe hazırlamaktadır.

Programımız havacılık faaliyetlerinin emniyetli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi için ihtiyaç duyulan iletişim becerileri, havacılık emniyeti, havacılık güvenliği ve ekip çalışmasına yatkın bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Genel İngilizce derslerinin yanı sıra mesleki İngilizce dersleri ile de öğrencilerimize yabancı dil konusunda destek olmaktayız.

Mezunlarımız dikey geçiş sınavı ile kariyerlerine Üniversitemizde bulunan Havacılık Yönetimi veya İşletme bölümlerinden devam edebilmektelerdir. Ayrıca Lojistik Yönetimi, Seyahat işletmeciliği, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği bölümleri de dikey geçiş ile geçebilecekleri bölümler arasında yer almaktadır.

Büyüyen ve yükselen Havacılık sektöründe kariyer yolculuğunuzda size rehberlik etmek ve yol göstermek için sizleri bekliyoruz.

Öğr. Gör. Yılmaz ÖZDEMİR