tanitim@esenyurt.edu.tr 444 9 123

Ders Planı

BİRİNCİ YARIYIL

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2075G1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

2

0

2

2

2075G1002

Türk Dili I

2

0

2

2

2075G1003

Yabancı Dil I

3

0

3

3

1116G1001

Mutfak Ekipmanları

3

0

3

4

11G1004

İş Etiği

2

0

2

3

1116G1002

Beslenmenin Temel İlkeleri

3

0

3

4

1116G1003

Gastronomi ve Yiyecek Tarihi

2

0

2

4

1116G1004

Gıda Hijyeni

3

0

3

4

1116G1005

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri I

2

2

3

4

TOPLAM

22

2

23

30

İKİNCİ YARIYIL

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

2075B1001

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

2

0

2

2

2075B1002

Türk Dili II

2

0

2

2

2075B1004

Kariyer Planlaması

1

0

1

2

2075B1003

Yabancı Dil II

3

0

3

3

1116B1001

Toplu Yemek ve Organizasyon Planlama

3

0

3

5

1116B1002

Yiyecek Hazırlama ve Pişirme Teknikleri II

2

2

3

4

 

Program Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

 

Program Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

 

Myo Ortak Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

TOPLAM

19

2

20

30

Seçmeli Dersler

1116B1003

İşletme Yönetimi

2

0

2

4

1116B1004

Aromatik Otlar, Baharatlar ve Karışımlar

2

0

2

4

1116B1005

Menü Planlama

2

0

2

4

1116B1006

Genel Turizm

2

0

2

4

ÜÇÜNCÜ YARIYIL

Kodu

Dersin Adı

T

U

K

AKTS

1116G2001

Dünya Mutfakları

1

3

3

5

1116G2002

Görgü Kuralları

3

0

3

3

1116G2003

Pasta ve Tatlı Üretim Teknikleri

1

3

3

5

1116G2004

Servis Tekniği ve Uygulaması

2

2

3

5

 

Program Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

 

Program Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

 

Myo Ortak Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

TOPLAM

13

8

18

30

Seçmeli Dersler

1116G2005

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

2

0

2

4

1116G2006

Gıda Teknolojisi

3

0

3

4

1116G2007

Mutfak Akımları

2

0

2

4

1116G2008

Gıda Formulasyon ve Duyusal Analiz

2

0

2

4

1116G2009

Yemek Süsleme Sanatı

2

2

3

4

1116G2010

Gastronomi ve Medya

2

0

2

4

1116G2011

Yemek Fotoğrafçılığı

2

0

2

4

DÖRDÜNCÜ YARIYIL

Kodu

Ders Adı

T

U

K

AKTS

1116B2001

Mesleki Proje

1

2

2

4

1116B2002

İçecek Bilimi ve Önoloji

2

0

2

3

1116B2003

Osmanlı Mutfağı

1

2

2

3

1116B2004

Gıda Saklama Teknikleri

2

0

2

3

1116B2005

Kalite Güvencesi ve Kalite Yönetim Sistemleri

3

0

3

5

 

Program Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

 

Program Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

 

Myo Ortak Seçmeli Ders Havuzu

2

0

2

4

Toplam

15

4

17

30

Genel Toplam

69

16

78

120

Seçmeli Dersler

1116B2006

Ekmek Yapımı

2

1

3

4

1116B2007

Yöresel Mutfak

2

2

3

4

1116B2008

Soğuk Mutfak

2

1

3

4

1116B2009

Vejetaryen Mutfak

2

1

3

4

1116B1010

Yemek Sosyolojisi

2

0

2

4

1116B2011

Gastronomi ve Sürdürülebilirlik

2

0

2

4