Öğrenci Görüşleri

UMUT UÇAR

İstanbul Esenyurt Üniversitesi sivil hava ulaştırma işletmeciliği 2. sınıf öğrencisiyim. Havacılık sektörü özellikle son yıllarda hızla gelişmekte olan ve bu gelişmeye bağlı olarak istihdam açığı oluşan bir sektör olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada istihdamın sağlanması için öğrenciye verilen eğitimin kaliteli ve yeterli düzeyde olması gerekmektedir. İstanbul Esenyurt Üniversitesi, sivil hava ulaştırma işletmeciliği ve sivil havacılık kabin hizmetleri programlarında, sektörde tecrübeli akademisyenler, verimli ders müfredatı ve altyapı olanakları sayesinde diğer birçok üniversiteye göre bir adım daha öndedir. Özellikle sektörde tecrübeli olan hocalarımız, derslerin işleyişinde yalnızca teorik eğitimin yanı sıra bize havalimanında veya havada çalışırken meslek hayatında karşılaşabileceğimiz durumlar ve sorunlarda nasıl hareket etmemiz gerektiği gibi konularda da bilgiler vermektedir. Bu sebepten ötürü öğrenci mezun olduğunda iş hayatında pek bir bilgi eksikliği hissetmeyecek şekilde sektöre hazırlanmaktadır.

AYÇA AKSOY

Öncelikle okuduğum bölüm 2 yıllık bir eğitim süresinden oluşuyor. Sivil hava ulaştırma işletmeciliği programında okuyorum. Mezun olduğumda havayolu şirketlerinin çeşitli departmanlarında ve havaalanlarında görev alabiliyorum. Bölümün başlıca iş olanakları ve çalışma alanlarının geniş olması benim için büyük bir avantaj sağlamakta. Önünün açık olması, kendimizi geliştirebilme imkanlarımızın bulunması bölümün diğer güzel yanlarından. Çalışacağım işletmede, para, malzeme ve insan gücünün en verimli şekilde kullanılması gerekecek. Ben şu anda bu eğitimleri en üst seviyede aldığımı düşünüyorum. Hem okulumdan, hem bölümümden, hem de hocalarımdan memnunum.