Değerli öğrencilerimiz,

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde sizlere eğitim veren Turist Rehberliği programı olarak önceliğimiz küreselleşen dünyamızda sizleri üniversite öğreniminiz boyunca akademik olarak desteklemek ve Turist Rehberi olarak yetişmenize katkı sağlamaktır.

Bilindiği gibi ülkemiz tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, doğal ve kültürel zenginlikleriyle her geçen yıl turizm potansiyeli ve turist sayısı artmaktadır. Ülkemizin değerine değer katacak donanımlı turist rehberlerine ihtiyaç vardır. Üniversitemiz bu amaçla mesleki hayatlarına başarılı ve donanımlı turist rehberlerini yetiştirme hedefinin yanı sıra iyi derecede dil bilen, kültürel seviyesi yüksek, bilgi birikimine sahip, iyi insan ilişkileri kurabilen, organizasyon yeteneği gelişmiş, hoşgörü, nezaket, saygı ve dürüstlük gibi temel ve sosyal değerlere sahip, liderlik yeteneği olan yerli ve yabancı turistlere ülkemizi tanıtabilecek rehberler yetiştirmek için 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Turist Rehberliği Programı’nı kurmuştur.

Turist Rehberliği Programı’nda verilen derslerle birlikte başta ülkemiz olmak üzere komşularımız ve dünyanın ön plana çıkan bölgeleri teorik olarak detaylı bir şekilde öğretilmektedir. İkinci sınıfta yer alan Rehberlik Meslek Uygulaması dersimiz ile iş hayatına hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz mesleklerine bir adım daha yaklaşmış olmaktadır. Ayrıca üniversitemizin İstanbul Rehberler Odası (İRO) ile yaptığı protokol kapsamında öğrencilerimiz turist rehberleri ile birlikte turlara katılabilmektedir.